Özgür Özel, Beşiktaş’taki bir anaokulunda düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. Törene ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan da katıldı.

Özel, törende Gezi Parkı Davası kapsamında tutuklu bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın kızı Vera ve annesi Meriç Demir Kahraman ile birlikte açıklamalarda bulundu.

"Vera'yı Artık Babası Okula Götürsün"

Özgür Özel'den çağrı: 21.00'de hep birlikte ayağa kalkıyoruz Özgür Özel'den çağrı: 21.00'de hep birlikte ayağa kalkıyoruz

Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın mezuniyetine katılan Özel, “Hepimiz adına bir görev yapıyor Tayfun Kahraman, Vera’nın babası. O, o görevde olduğu için buraya gelemedi. Benden rica etti, ‘Vera’nın mezuniyetine sen gider misin’ diye. Geldim, Vera’nın arkadaşlarının danslarını izledik. Çok güzel sohbet ettik ve şimdi de buraya sizin karşınıza birlikte geldik. Buradan, Türkiye’de vicdanı olan herkese sesleniyorum. Bu kadar yeter. Herkes artık durması gerektiği yerde dursun, vermesi gerektiği kararı versin. Şu anda Vera’nın babasının göreviyle ilgili kağıtların incelenmekte olduğunu biliyoruz. Bu bitsin, artık okula Vera’yı babası götürsün," dedi.

"Çekişme Yok, Adayımız İmamoğlu"

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimleri için adaylarının kim olacağı konusundaki soru üzerine, “Ekrem İmamoğlu'na teklif ettik. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında çekişme falan yok. Türkiye Belediyeler Birliği Başkan adayımız Ekrem İmamoğlu'dur,” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet