Nijerya'nın Enugu Eyaletinde Silahlı Saldırı: 10 Ölü Nijerya'nın Enugu Eyaletinde Silahlı Saldırı: 10 Ölü

Guangzhou Deniz Güvenliği İdaresi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mavnanın Foshan kentinden Guangzhou'nun güney bölgesine doğru giderken yerel saatle sabah 5.30'da Hongqili Kanalı'ndaki köprüye çarptığını söyledi.

Çin devlet medyasına göre, mavna tipi bir geminin Çin'in Guangzhou yakınlarındaki Pearl Nehri Deltası'ndaki bir köprüye çarpması sonucu köprünün bir kısmı koparak araçların suya düşmesi sonucu iki kişi öldü.

Reuters'in haberine göre kaza sonrasında köprüdeki tüm trafik durduruldu.

ÜÇ KİŞİ KAYIP

Devlet medyası, çarpışmanın ardından biri otobüs olmak üzere iki aracın suya düştüğünü, diğer üç aracın da mavnaya çarptığını bildirdi. Devlet medyası, iki kişinin öldüğünü, bir mürettebat üyesinin yaralandığını, iki kişinin kurtarıldığını ve üç kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, şehir yetkilileri olay yerine altı dalgıç ve kurtarma botunun da aralarında bulunduğu acil durum ve kurtarma personeli gönderdi.

Guangzhou Denizcilik İdaresi yaptığı açıklamada, yetkililerin kazanın nedenini araştırdığını ve ölü sayısına ilişkin bilginin henüz doğrulanmadığını söyledi.

Global Times'ın haberine göre, yerel yetkililer medyaya, yakındaki sakinlerin tahliye edildiğini ve yetkililerin gemi sahibini tutukladığını söyledi.

Raporda, Lixinsha Köprüsü'nün Sanmin Adası sakinleri için ana ulaşım yolu olduğu belirtiliyor ve bir ada yetkilisi gazetecilere, sakinlerin seyahat etmesi için bir feribotun hala mevcut olduğunu söyledi.

Kaynak: karar