Gezi Parkı eylemleri sırasında gözaltına alınan Taksim Dayanışması sözcülerinden mimar Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı’nın çıplak aramaya maruz kaldıkları iddiasıyla üç polisin 'işkence' suçundan yargılandığı davada savcı, mütalaasını açıkladı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı, iki kadın polisin 'görevi kötüye kullanma' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İki Polise Hapis Talebi

Savcı, iki kadın polisin üst aramasının gereklerine aykırı eylemlerde bulunduğunun tespit edildiğini belirterek, her iki polisin ayrı ayrı 'görevi kötüye kullanma' suçundan 6’şar aydan 2’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

O dönem nezarethane amiri olan ve başka bir suçtan tutuklu bulunan eski polis memuru Levent Mustafaoğlu’nun ise beraatını istedi.

Duruşma Ertelendi

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Levent Mustafaoğlu ve tarafların avukatları, mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, müşteki ve sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 17 Ekim’e erteledi.

Taksim Dayanışması Sözcüsü ve Kızı Şikayetçi Olmuştu

Taksim Dayanışması sözcülerinden Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı, Gezi Parkı eylemleri sırasında gözaltına alındıklarında çıplak aramaya maruz kaldıkları gerekçesiyle şikayette bulunmuşlardı. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonucunda üç polis memuru hakkında 'işkence' suçundan dava açılmıştı.

Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Davanın bir sonraki duruşması 17 Ekim’de yapılacak ve müşteki ile sanık avukatlarının savunmaları dinlenecek. Mahkeme, savunmaların ardından kararını açıklayacak

Kaynak: Cumhuriyet