Sosyal medya platformları arasında yer alan TikTok, birbirinden farklı akımlarla sık sık gündem oluyor. Fakat küçük çocuklar için oldukça tehlikeli olan bu uygulama bu trendler yüzünden aileleri de endişeye itiyor. Şimdi de yeni bir akımla gündeme gelen uygulama anne ve babaları daha da korkutmaya başladı. Bu akıma dikkat! Yüzde kalıcı şekil bozukluğuna sebep oluyor.

TİKTOK BİR AKIMLA DAHA TEHLİKE ARZ EDİYOR

TikTok, yeni bir akımla tekrardan gündem oldu. Bu sefer de kullanıcılar “kemik parçalama” dedikleri bir yöntemle yüzlerine vurarak şekillendirmeyi hedefliyorlar. Bazı kullanıcılar yüzüne çekiçle vururken bazıları ise masaj aletleri ile şekil vermeye çalışıyor. Fakat uzmanlar bu konunun oldukça ciddi bir problem olduğunu açıklıyor.

Ümraniye'de otobüs bir iş yerinin bahçesine girdi Ümraniye'de otobüs bir iş yerinin bahçesine girdi

Akımın alt metninde kemiklerin kırıldıktan sonra istenilen şekle getirilerek güzel bir görüntüye ulaşılması yatsa da uzmanlar bu trendin korkunç bir şey olduğunu açıkladı. Yapılan bu uygulamalar yüzde kalıcı şekil bozukluğuna yol açıyor.

UZMANLAR ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI

San Francisco'dan plastik cerrah Dr. Prem Tripathi, "Dürüst olmak gerekirse buraya gelip bunu söyleyeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama lütfen kasıtlı olarak yüzünüzün kemiklerini kırmayın. Eğer bu kemikleri yerinden çıkarırsanız ve sonra kendi başlarına iyileşmek zorunda bırakırsanız kırık bir kemiğin anormal bir pozisyonda iyileşmesi sonucu ortaya çıkan yanlış kaynama kırığıyla karşılaşabilirsiniz. Bu kırıklar düzgün şekilde iyileşmezse sağlık problemlerine yol açabilir" diye konuştu. (karar)

Editör: Haber Merkezi