İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Kafes Operasyonu" sonucunda, 10 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 40 şüpheliden 18'i tutuklandı.

Türkiye, güne büyük bir operasyon haberiyle başladı. Narkotik birimlerinin yürüttüğü operasyon sonucunda, Avustralya merkezli ve liderliğini 'Reis' lakaplı Hakan Ayık'ın üstlendiği uluslararası organize suç örgütü "Comanchero" çökertildi.

Hakkari'de Ayı Saldırısına Uğrayan Çoban Yaralandı Hakkari'de Ayı Saldırısına Uğrayan Çoban Yaralandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Comanchero suç örgütünün Türkiye'de uyuşturucu ticareti, haraç toplama, silahlı saldırı ve yaralama gibi suçları işlediği istihbaratını elde etti. Bu istihbarat üzerine 10 ilde eş zamanlı bir operasyon düzenlendi ve operasyon sonucunda 40 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyette sorgulandı. Sorgulama sonucunda 18 şüpheli, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "mal varlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizleme" ve "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geri kalan 22 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon sırasında 1 kilogram eroin, 1 kilogram metafetamin, 100 gram marihuana, 10 adet tabanca, 3 adet av tüfeği, 3 adet çelik yelek ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.(karar)

Editör: Haber Merkezi