Çorlu'da 2018 yılında meydana gelen tren kazasına ilişkin dava sonuçlandı. 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 340 kişinin yaralandığı kazada 13 sanık yargılandı. Mahkeme kararıyla dönemin TCDD Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, bölge bakım müdürü Mümin Karasu'ya 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Diğer sanıklara da çeşitli hapis cezaları verildi.

1 Mayıs'ta gözaltına alınan 52 kişi tutuklamaya sevk edildi 1 Mayıs'ta gözaltına alınan 52 kişi tutuklamaya sevk edildi

Davaya ilişkin karar duruşması, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere birçok siyasi ve sivil toplum temsilcisi tarafından takip edildi. Özgür Özel, duruşma öncesinde yaptığı açıklamada, olayın unutulmaması gerektiğini ve mağdurların direncinin tüm mazlumlara örnek olması gerektiğini vurguladı.

Hatırlanacağı üzere, 8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen kaza, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmekte olan bir trenin raydan çıkması sonucu gerçekleşmişti. Kazada 7'si çocuk 25 kişi hayatını kaybetmiş, 340 kişi ise yaralanmıştı. Kazayla ilgili olarak açılan davada asli kusurlu bulunan sanıklara çeşitli hapis cezaları verildi.

Kaynak: HABERLER.COM