Esenyurt'ta çıkan tartışmanın ardından baba silahla vuruldu Esenyurt'ta çıkan tartışmanın ardından baba silahla vuruldu

Cumartesi Anneleri'nin 976. buluşmasına TTB desteği

cumartesi Anneleri, gözaltındaki kayıp yakınlarının akıbetini öğrenmek için 976. haftada Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Agit Akipa ve İbrahim Demir'in akıbetini soran annelerin bu haftaki toplantısına Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri, farklı il Tabip Odası başkanları ve Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da destek vermek üzere katıldı.

Cumartesi günü anneler ve onlara eşlik eden insan hakları savunucuları, gözaltındaki kayıp yakınlarının akıbetini öğrenmek ve sorumluların adalete teslim edilmesini talep etmek üzere Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Anneler, 976. haftada kaybolmalarının 31. yıl dönümünde Agit Akipa ve İbrahim Demir'in akıbetini sordu.

Bianet'in haberine göre, basın açıklamasını İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri okudu. Yoleri, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden kayıp yakınları Saffet Yaman'ı andı.

'CEZASIZLIĞA SON'

Yoleri açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Gözaltında kayboluşunun 31. yıl dönümü. İbrahim Demir ve Agit Akipa için adalet istiyoruz.

Yarın, yani 10 Aralık, her bireyin insan haklarına ve onuruna saygı göstererek özgür ve eşit yaşaması gerektiğini belirten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin 75. yıl dönümü olacak. yıl.

10 Aralık İnsan Hakları Günü vesilesiyle, temel hak ve özgürlüklerin gerçek anlamda korunduğu bir ülke umudumuzu ve insan hakları değerlerini savunma kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.


İbrahim Demir ve Agit Akipa'nın gözaltından kaybolmalarının 31'inci yıl dönümünde açtığı davada cezasızlığa son verilmesi konusunda yetkilileri sorumluluk almaya çağırıyoruz.


Kaç yıl geçtiği önemli değil; Tüm kayıplarımıza rağmen İbrahim Demir ve Agit Akipa için adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz ve Devletin evrensel hukuk normlarına göre hareket etmesi gerektiğini hatırlayacağız.


Toplantıya Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı katılırken, diğer TTB üyeleri de kişi kısıtlaması nedeniyle alan dışında seyirci olarak bekledi.(karar)

Editör: Haber Merkezi