Gözaltındaki kayıp yakınlarının akıbeti hakkında bilgi almak ve sorumluların yargılanması çağrısında bulunmak amacıyla 1995 yılından bu yana İstanbul Taksim Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemi düzenleyen Cumartesi Anneleri, 982. haftada bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 18 Ocak Perşembe günü Sivas'ta yaptığı "Geçmişte siyasi suikastlara tanık olduk ama cesurlardı" sözlerine yanıt veriliyor.

'NEDEN BİZ HER HAFTA SUSTURULUYORUZ?'

Gazete Duvar'ın haberine göre, açıklama öncesinde konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, "Akşener'in açıklaması suçun itirafıdır. Madem cesaretle işlendi bu suçlar neden hala karanlıkta?" Suçlular neden hala kovuşturmadan korkuyor? 28 yıldır neden savaşıyoruz? “Neden her hafta susturuluyoruz?” dedi.



'BEN OĞLUMU SİZE MERTÇE GETİRDİM, SİZ KALLEŞÇE YOK ETTİNİZ'

Oğlu Murat Yıldız'ın İzmir'de kendi elleriyle taşıdığı polis karakolunda kaybolan Hanife Yıldız, şunları söyledi: “Ben bir anne olarak oğlumu cesaretle size getirdim, siz ise onu haince yok ettiniz. Meral Hanım, siz kimsiniz? Haydi, sen kimsin?

Kürt düşmanlığını, Alevi düşmanlığını, halk düşmanlığını unutun. Sizin siyasetinizin de canı cehenneme. Başkanlığınız size hayırlara vesile olsun. "Yeter artık, gençleri kandırdınız" dedi.

'MERTÇE DEDİĞİNİZ CİNAYETLER, LANETLİ CİNAYETLERDİR'

Açıklamanın ardından Abdullah Canan'ın oğlu Vaha Canan da konuştu. Akşener'e tepki gösteren Canan, şunları söyledi:

“Bunu 1990'lardaki cinayetlerde babasını kaybetmiş biri olarak söylüyorum. Cesur dediğiniz cinayetler lanetli cinayetlerdir. O yıllar lanetli yıllardı. Sayın Akşener bunlar korkakça cinayetlerdir, geleceğimizi ipotek altına alan cinayetlerdir.

Esenyurt'ta çıkan tartışmanın ardından baba silahla vuruldu Esenyurt'ta çıkan tartışmanın ardından baba silahla vuruldu

Babamıza açılan davada katilin Mehmet Emin Yurdakul olduğunu gördük. Yüksekova çetesini örtbas etmeye çalışanlar oldu, onları da kınıyoruz. 10 kişilik bir grupla bizi buraya oturtmaya çalışıyorlar, biz burada kaybolan herkesin sesiyiz ve onların sesi olmaya devam edeceğiz. Bizden öncekiler ve bizden sonraki nesiller hak arayışlarından vazgeçmeyecekler.

"Dünyadaki bütün karanlıklar bir araya gelse bile mumun ışığını söndürmeye yetmez." Bizi kimse söndüremez. Biz bu ülkenin mum ışığıyız.''

Kaynak: karar