Hakkari'de Ayı Saldırısına Uğrayan Çoban Yaralandı Hakkari'de Ayı Saldırısına Uğrayan Çoban Yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE lideri Al Nahyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Cumhurbaşkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Gazze'deki son gelişmelerin ele alındığı ve "kalıcı ateşkes" vurgusunun yapıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'ye Diplomatik Trafiği: Batı, İnsani Trajediyi Bitirmeli. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'ye Diplomatik Trafiği: Batı, İnsani Trajediyi Bitirmeli.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın toplantıya ilişkin basın açıklaması aşağıda yer alıyor:

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, bölgede kalıcı ateşkes sağlanmasına yönelik çabalar, Türkiye'nin Filistinlilere insani yardım yapma çabaları ve barışın sağlanması için alınan tedbirler ele alındı.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in bir an önce durdurulmasının ve kalıcı ateşkesin sağlanması için alınan tedbirlerin devam ettirilmesinin önemli olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede barışın sağlanması için İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği'nin ortak zirvesinde alınan kararların titizlikle uygulanması ve uluslararası toplumun Filistin'e desteğini artırıcı girişimlerin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi