Cem Yılmaz "gönderme"lerden sıkıldı Cem Yılmaz "gönderme"lerden sıkıldı

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, Suriye ile ilişkilerin gidişatına yönelik olarak kapılarının kapalı olmadığını ve Beşar Esad ile görüşmeye açık olduklarını belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadele ettiği Kuzey Suriye'den çıkmayacaklarını vurgulayarak, diğer ülkelerin de aynı yaklaşımı sergileyip sergilemediğini sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu kapsamında ilk durak olan Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan bir gazetecinin Suriye ile ilişkilerin gidişatına yönelik sorusu üzerine "Bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz yok. Kapı açık. 4'lü zirveler yapılsın ama biz Beşar Esad ile görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz. Onların bize yaklaşımı önemli. Esed, Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz biz orada terörle mücadele ediyoruz. sınırlarımızda bu teröristler varken nasıl çıkarız. Aynı ifadeyi diğer ülkelere kullanabiliyor mu?" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi