Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki son saldırıları ve bölgedeki barışın sağlanması konusunda sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Aynı zamanda devlet ve hükümet başkanı seviyesinde 18 liderle gerçekleştirilen telefon görüşmelerine atıfta bulunan Erdoğan, "Türkiye olarak önce insani ateşkesin, sonrasında da kalıcı istikrarın tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Adıyaman'da öldürülen Karakol Amirinin cenazesi Osmaniye'ye geldi Adıyaman'da öldürülen Karakol Amirinin cenazesi Osmaniye'ye geldi

Erdoğan, batı ülkelerine yönelik olarak ise "Ateşe körükle gitmek dışında hiçbir adım atmadılar." şeklinde tepki gösterdi ve İsrail'in saldırılarına karşı "ateşe benzin dökenlerin" de sorumluluk taşıdığını ifade etti.

Açıklamalarında İsrail'in son saldırısını da kınayan Erdoğan, "Dün, El Ehli Arab Hastanesi’ne yönelik menfur saldırıyla Gazze’deki katliam bir başka boyuta taşınmıştır. İnsanlığa karşı suç teşkil eden ve Gazze halkına yönelik soykırım derecesine varan bu saldırının faillerini lanetliyorum." dedi.

Ayrıca, uluslararası toplumun çözüm bulma çabalarına rağmen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin sorumluluğunu yerine getiremediğini vurgulayan Erdoğan, uluslararası medyanın da taraflı ve ikiyüzlü yayınlar yaparak "insan kıyımını aklama yarışına girdiğini" ifade etti.

Erdoğan, İsrail bombardımanlarında hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet dilerken, Türkiye'nin insani ateşkes ve kalıcı istikrar için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.(Karar)

Editör: Haber Merkezi