Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'daki mazbata kriziyle alakalı çarpıcı bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti bir çadır devleti değildir, olmayacaktır. Milletin iradesine hiçbir şekilde hürmetsizlik etmeyiz. Terör baronlarının vatandaşlarımıza baskı kurmasına ve acıları tekrar yaşatmalarına izin vermeyiz. Bu tür girişimler karşısında demokratik yollarla mücadele edeceğiz" dedi.

Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensupları ile bir araya geldiği iftar programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'daki mazbata krizine de değindi. Erdoğan, "Attığımız adımları azimle sürdüreceğiz. Teröre yer olmadığını herkese göstermekte kararlıyız. Seçimlerle beraber bu kararlılığımız perçinlenmiştir. Bazı illerimizde sokak olayları yaşandı. Emniyet güçlerimiz olayların büyümesini engelledi. Türkiye Cumhuriyeti bir çadır devleti değildir, olmayacaktır. Milletin iradesine hürmetsizlik etmeyiz. Terör baronlarının vatandaşlarımıza baskı kurmasına ve geçmiş acıları tekrar yaşatmalarına izin vermeyiz. Bu tür girişimler karşısında demokrasimize sahip çıkacağız. Terörle mücadelede demokratikleşmeyi ve ekonomik kalkınmayı birbirinden ayırmıyoruz. Hak ve özgürlükler alanında reformlarımızı sürdüreceğiz. Enflasyonun düşüşe geçtiğine şahit olacağız. Düzensiz göç ve suç örgütleriyle mücadelede adımlarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekildedir:

Denizli'de Elektrikli Isıtıcı Yangınında Bir Kişi Hayatını Kaybetti Denizli'de Elektrikli Isıtıcı Yangınında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  • "Türkiye 85 milyonun ortak vatanıdır. Hangi kökene partiye mensup olursa olsun, Türkiye herkesin vatanıdır."
  • "Seçimler milli iradenin gücünü göstermiştir. Türk demokrasisinin olgunluğunu dünyaya gösterdik."
  • "Türkiye'de terör belasıyla mücadelemiz sürüyor. Tüm terör örgütleri milletimizin düşmanıdır. Bölücü terör örgütüne karşı operasyonlarımız sayesinde başarı elde ettik."

Bu açıklamalar, Van'da yaşanan mazbata kriziyle alakalı Türkiye'nin duruşunu ve demokratik değerlerine bağlılığını vurgulamaktadır

Kaynak: Son Dakika