Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Kadim Dostlar İftarı"na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, uluslararası kurum ve kuruluşların Gazze'deki son olaylarda başarısız olduğunu belirterek, "Bu süreçte kabul edelim ki İslam dünyası da iyi bir sınav veremedi" ifadesini kullandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştiren Erdoğan, Batılı ülkelerin mühimmat desteğiyle İsrail'e katliamlarını gerçekleştirdiğini dile getirdi. Gazze'nin dünyanın en büyük çocuk-kadın kabristanına dönüştüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin ise Gazze'deki kardeşlerine her türlü desteği sağladığını belirtti. Erdoğan, gerçekleri örtmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Antalya’da Polonyalı Çiftin Bulunduğu Otomobil Alev Aldı Hayatını Kaybetti Antalya’da Polonyalı Çiftin Bulunduğu Otomobil Alev Aldı Hayatını Kaybetti

Erdoğan, İsrail'in yalnızca kendisinden ibaret olmadığını, arkasında onlarca destekçisi bulunduğunu vurgulayarak, bu gerçeği görmeyenlerin akıl ve vicdanını sorguladıklarını dile getirdi.

Konuşmasında yerel yönetimlere de değinen Cumhurbaşkanı, şehirlerin belediyecilik hizmetlerinde geriye götürüldüğünü, sistemlerin bozulduğunu ve sorunların çözülmediğini belirtti. Erdoğan, gelecek dönemde vaatlerin yerine getirilmemesi durumunda foyaların ortaya döküleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: anadolu ajansı