29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, İstanbul'un gözde sembollerinden biri olan ve Üsküdar sahilinde yer alan Kız Kulesi, özel bir ışık gösterisi ile kutlandı. Kız Kulesi, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü anısına Türk bayrağı ve "100" rakamıyla ay-yıldızla ışıklandırıldı. Bu etkileyici ışık gösterisi, şehir sakinleri ve ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Kız Kulesi'nin bu özel aydınlatması, Ankara'dan gelen ziyaretçileri de etkiledi. Hasan Uzun, arkadaşıyla birlikte Kız Kulesi'ni görmek için Ankara'dan İstanbul'a geldiklerini ve aynı zamanda tüm Türk milletini 29 Ekim'de Anıtkabir'e davet ettiklerini söyledi. "Daha hoş bir görüntü ortaya çıkar diye düşünüyorum. Bizim için sürpriz oldu ve güzel olduğunu düşünüyorum" dedi.

Eray İmer ise Türk bayrağının nerede olursa olsun güzel göründüğünü ifade etti. Onun için önemli olanın, Marmara Denizi'nin ortasındaki Kız Kulesi'nde değil, Türk bayrağının her yerde gurur ve güzellikle dalgalanması olduğunu vurguladı.

Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’dan kızı Vera’nın fotoğrafıyla Hıdrellez mesajı Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’dan kızı Vera’nın fotoğrafıyla Hıdrellez mesajı

Bu özel ışık gösterisi, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu İstanbul'un sembollerinden biri olan Kız Kulesi ile birleştirerek, vatandaşların gururunu ve sevgisini yansıttı.(karar)

Editör: Haber Merkezi