Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımında infaz yasasına tenkit etti. "Ne hakkınız var?" başlığıyla paylaştığı videoda Davutoğlu, "5 seneye kadar bir cezanız varsa hiç yatmıyor direk dışarı çıkıyorsunuz. 5 seneyle 10 sene arası cezanız varsa yalnızca 1 ay kapalı cezaevinde kalıyorsunuz. 10 seneden sonra ceza alırsanız 3 ay yatarı var. Bu bataktan cesaret alanlar cemiyeti daha fazla hedef almaz mı?" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun konuşması şu şekilde:

"İktidarın bu 100 gününde ucube bir infaz kanununu ulusun başına musallat ettiler. Harami çeteleri şehre indi. Tehdit edilen esnaflar, gasp, haraç çeteleri... 'Ülke Teksas'a döndü' dedik diye bize kızıyorlar. 5 seneye kadar bir cezanız varsa hiç uyumuyor dolaysız dışarı çıkıyorsunuz. 5 seneyle 10 sene arası cezanız varsa yalnızca 1 ay kapalı cezaevinde kalıyorsunuz. 10 seneden sonra ceza alırsanız 3 ay yatarı var. Bu bataktan cesaret alanlar cemiyeti daha fazla hedef alamaz mı?

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan emniyet müdür yardımcısı yerine yeni atama Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan emniyet müdür yardımcısı yerine yeni atama

Erdoğan kendisine müteveccih hakaret kabahatlerini dahi bağışlamazken siz nasıl emeğini tasallutta bulunduğunuz bir milletin bir de ırzına, iffetine, canına, çoluğuna, çocuğuna, ekmeğine kan doğrayanlara, uyuşturucularla gencecik yavruların geleceğine amaçlayanlara nasıl bu hakkı tanıyabilirsiniz?"(karar)

Editör: Haber Merkezi