Belçika Başbakanı Alexander De Croo, terör örgütü PKK'yı destekleyen gösterilere karşı sert bir tutum sergiledi. De Croo, Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Terörist olarak sınıflandırılan örgütlere yönelik bu destek gösterileri kabul edilemez" dedi.

Belçika'da son günlerde artan PKK yanlısı gösterilerin provokatif niteliği üzerine De Croo, kamuoyuna önemli bir mesaj iletti. Sükunet çağrısında bulunan Başbakan, "Herkesten sakin olmasını, provokasyonları durdurmasını ve ülkemizde onlarca yıldır yaptığımız gibi uyum içinde birlikte yaşamaya devam etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail saldırılarında insan kaybı 34.305'e arttı! İsrail saldırılarında insan kaybı 34.305'e arttı!

De Croo, terör örgütlerine destek gösterilerinin ülkede birlik ve barışı tehdit ettiğine dikkat çekerek, "Terör örgütlerine yönelik bu tür destek gösterilerinin kabul edilmez olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan saldırılarda Türk toplumuna ait cami ve derneklere zarar verilirken, Ülkü Ocakları binasının da kundaklandığı belirtilmişti. De Croo'nun açıklamaları, ülkede artan gerginliği azaltma ve toplumsal barışı koruma amacını taşıyor.

Kaynak: iha