İstanbul'da gerçekleştirilen önemli bir operasyonla, küresel terör örgütü DEAŞ'ın Türkiye'deki mali yapısına yönelik çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Polis ekipleri, örgütün kirli para trafiğini yönettiği tespit edilen döviz şirketleri ve dış ticaret firmalarının da aralarında bulunduğu 11 şüpheliyi yakaladı. Operasyon kapsamında çok sayıda firmanın faaliyetleri ve mal varlıkları donduruldu.

Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem

DEAŞ'ın Türkiye'deki mali yapısını sürdürmek için döviz büroları ve dış ticaret firmalarını kullandığı belirlendi. Polis ekipleri, Suriye ve Irak başta olmak üzere Orta Doğu'daki DEAŞ yapılanmasını finanse eden şirketleri ve bu firmaların sahiplerini yakın takibe aldı. Örgütün kullandığı kripto paralara ve Türkiye'deki para ağını mercek altına alan polis, İstanbul'da faaliyet gösteren bazı döviz bürolarını, ithalat/ihracat gibi dış ticaret firmalarını ve uluslararası nakliyat şirketlerinin sahiplerini tespit etti.

Operasyon, örgüte yüklü miktarda para aktarıldığı tespit edilen kişi ve kurumlara yönelik gerçekleştirildi. Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Çatalca, Fatih, Zeytinburnu ve Şişli gibi İstanbul'un farklı ilçelerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, toplam 27 ev ve iş yerine baskın yapıldı. Yakalanan 11 şüphelinin yanı sıra, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal, silah, kripto para, altın, gümüş ve farklı para birimleri ele geçirildi.

Operasyonla ilgili yapılan açıklamalarda, şüphelilerin örgüt üyeleriyle temas kurduğu ve Suriye'deki DEAŞ kamplarına para aktardığı belirtildi. Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA