Dolandırıcıların son yöntemi ise ünlülerin yapay zeka ile hazırladığı sahte videolar. Ünlü isimlerin imajını ve sesini teknolojiyi kullanarak değiştiren dolandırıcılar, onları yatırım tavsiyesi yalanıyla aldatıyor.

Yapay zeka teknolojisini kullanan dolandırıcılık yönteminin son kurbanı Defne Samyeli oldu. Defne Samyeli, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendi yüzünü kullanarak dolandırıcılığa karşı uyarıda bulundu.

İşin içine para giriyorsa insanların daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Samyeli, videonun tamamen sahte olduğunun ilk bakışta anlaşıldığını vurguladı.

Diyarbakır'da Hastane Bahçesinde Kavga: 2'si Güvenlik Görevlisi Olmak Üzere 8 Yaralı Diyarbakır'da Hastane Bahçesinde Kavga: 2'si Güvenlik Görevlisi Olmak Üzere 8 Yaralı

Samyeli, insanları herhangi bir yatırıma yönlendirmek amacıyla yayın yapmadığını belirterek, şunları söyledi: "Sizden paranızı buna yatırmanızı isteyen bir video görürseniz, en güvendiğiniz kişi bile olsa bunu yüzlerce kez sorun."

YASAL SÜREÇ BAŞLAYACAK

Dolandırıcılar hakkında yasal işlem başlatacağını belirten Samyeli, şöyle konuştu: "Bu vesileyle, bu videoları benim yüzümü kullanarak ve Youtube'umda yayınlayarak vatandaşları dolandıran sorumlular hakkında yasal işlem başlatacağımı duyurmak isterim. "

Kaynak: karar