DEM Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK), önceki gün Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında bir araya geldi. Toplantıda, partinin İstanbul'dan aday çıkarıp çıkarmayacağı da ele alındı.

Toplantıdan çıkan karar neticesinde, DEM Parti'nin İstanbul'da aday çıkaracağı öne sürüldü. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak isimlerin henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuşuyor Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuşuyor

Bolu Büyükşehir Belediyesi için Veli Saçılık'ın ismi geçerken, aday çıkarılacak iller arasında Antalya da yer aldı. İddiaya göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kemal Bülbül'ün adı öne çıktı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 4 Şubat saat 14.00'ü işaret ederek, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek birçok kentte yarışacak adayların isimlerini açıklayacaklarını duyurmuştu.

Doğan, bugün parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul seçimlerine kendi adaylarıyla gireceklerini ve 9 Şubat'a kadar adaylarını açıklayacaklarını belirtti. Doğan, "Başak Demirtaş da aday havuzumuzda" dedi.

Partinin İstanbul'da aday çıkaracağı kararı, özellikle Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı olması beklentisini artırdı. Başak Demirtaş, daha önce yaptığı açıklamalarda, barış ve demokrasinin önünü açacağına inandığı bir görev için hazır olduğunu ifade etmişti. (Cumhuriyet)

Editör: DS Haber