İhbar e-postasında, "Batman'da DEM Parti il binası içerisinde sol taraftaki odada pencereleri açık gördüm. İçerde PKK bayrakları ve terörist resimleri asılıydı, içerde Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı vardı. Ve oradaki kişiler kitap okuyorlardı, terörist kitaplarıydı muhtemelen. Duvarlarda PKK'lı terörist resimleri vardı. Bunlar terörist şarkıları dinliyorlardı. Buradakiler çocuklarımızı etkiliyor. Çocuklarınızı buralara davet ediyorlar. Gençlerimizin dağa çıkmasını istemiyorum ben devletimi seviyorum lütfen bunlara gereken yapılsın" ifadeleri yer almaktaydı.

Polis, bu ihbar üzerine DEM Parti İl binasına baskın düzenledi. Baskının ardından yapılan açıklamada, parti üyeleri dayanışmaya çağrıldı ve "Yüzlerce polisle il binamızda korsan bir baskın düzenleniyor! Seçimlerde yenilen AKP-MHP faşizmi yine Kürtlere ve Kürdün partisine saldırarak kaçınılmaz sonunu ertelemek istiyor. Tüm halkımızı partilerini sahiplenmek üzere il binamız önüne dayanışmaya bekliyoruz! Batman iradene sahip çık!” denildi.

Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması

DEM Parti Batman Basın Eş Sözcüsü Mehmet Şirin Öngün ise baskınla ilgili yaptığı açıklamada, "Bir vatandaş kapının önünden geçerken ikinci kattaki il binasının içini görmüş. İhbarda bulunmuş. İki binamıza arama yapılıyor. Yaptığımız çağrının ardından giriş çıkış kapatıldı. Dışarıyı göremiyoruz. Sadece sesleri duyuyoruz" dedi.

Kaynak: Gazete Duvar