Adıyaman'ın Kahramanmaraş merkezli depremlerinde yıkılan ve 72 kişinin ölümüne neden olan İsias Otel davasının ikinci gününde, mağdurların aileleri ve avukatları otel sahibi Ahmet Bozkurt'u sorumlu tutuyor. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, 5'i tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Duruşmanın ikinci gününde müştekilerin dinlenmeye başlanmasıyla birlikte, mağdurların aileleri duygusal ifadelerle yaşanan trajediyi anlatıyor. Otel sahibi Ahmet Bozkurt'un, kasasının çıkarılmasını beklediği iddiaları mahkeme salonunda gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Fabrikada Forkliftin Altında Kalan İşçi Öldü Fabrikada Forkliftin Altında Kalan İşçi Öldü

Mehmet Akif Bilgen, otel enkazını gördüklerinde "yaşam olamayacağı" izlenimini aldıklarını belirterek, "Buna rağmen sanıklar nasıl pişkin pişkin konuşabiliyor?" dedi. Aras Aktuğtalı'nın babası Murat Aktuğralı, sanıkların savunmalarını tiyatro gösterisi olarak nitelendirerek, "Bir tiyatro gösterisi izlediğimizi hissine kapıldım. Umarım davanın devamında bu sanıkların yüzüne bakarak konuşuruz" diye konuştu.

İmran Aydoğdu'nun annesi Seher Aydoğdu, çocuğunu kaybeden ailelere adalet talebiyle seslendi. Aydoğdu, "Bunlar niye gülüyordu dün? Böyle insanları savunmasın kimse. Ben o günden beri her gün ölüyorum. Hiç mi utanmıyor sanıklar, sürünsünler hapislerde, nefes bile almasınlar" ifadelerini kullandı. İmran Aydoğdu'nun ablası İrem Aydoğdu ise sanıklardan ve Adıyaman'da kaçak kat yapıldığını gören halktan, Turizm Bakanlığı'ndan şikayetçi olduğunu belirtti.

Hakan Baytekin, otel sahibi Ahmet Bozkurt'un kasasının derdinde olduğunu iddia ederek, "Yıkım sonrası otelin olduğu yere geldiklerini belirten Baytekin, 'İsias Otel kadar yıkılmışı yoktu. Ayağımızı bastığımız yer kayıyordu. Betonu serçe parmağımızla bile itebiliyorduk' dedi. Mehmet Bulut ise, olay günü otel sahibinin kasasının çıkarılmasını beklediğini ileri sürerek, "Eğer otel kusurlu raporuna rağmen açılıp kullanılıyorsa bu bir cinayettir" dedi.

Otel sahibi Ahmet Bozkurt, mahkemede kendisine yöneltilen tepki ve sorulara susma hakkını kullanarak cevap vermedi. Davanın devamında sanıkların Adıyaman sınırları içinde bir kapalı cezaevinde olmaları halinde mahkemeye getirilebilecekleri belirtildi.

Kaynak: cumhuriyet