Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam Planı Gündemde: Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek mi? Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam Planı Gündemde: Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek mi?

Deprem bölgesinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeler ile mikro işletmeler için önemli bir destek mekanizması oluşturuldu. Halkbank'ın esnaf ve sanatkarlara kredi vermesine ilişkin kararda değişiklik yapan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. Bu kararla birlikte son 5 yılda diğer kamu kurum ve kuruluşlarından faiz veya sübvansiyonlardan yararlanan firmalar da KOSGEB kredilerinden indirimli faizle yararlanabilecek.

Önceki mevzuatta, başvuru tarihinden itibaren son 5 yıl içinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarından faiz alan veya destek alan şirketlere aynı şirkete ve aynı kişiye düşük faizli kredi kullandırılmıyordu. Ancak yapılan değişiklikle KOSGEB ile Dünya Bankası arasında 1 Ağustos 2023 tarihinde imzalanan kredi sözleşmesi kapsamında "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Yeniden Canlandırma Programı"ndan yararlanan esnaf ve sanatkarlar bu düzenlemenin kapsamı dışında bırakıldı. 

Kaynak: karar