DEDEF tarafından yapılan açıklamada, etkinliğin iptal edilmesine tepki gösterilerek, "Etkinliğimizi yasaklamak için hukuki ve yasal bir kılıf bulamayan mevcut zihniyet, salonda güvenlik sorunu var bahanesiyle etkinlik yapmamız engellenmiştir, salon tahsisi iptal edilerek adeta yasak getirilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, "İptal edildiğine dair bilgi verilmeden önce, yetkili birimlere program ve etkinlik için bilgi verildikten bir süre sonra, bizlere salondan kaynaklı eksikliklerin olduğu, tamir edilmesi gerektiği, aksi durumda güvenlik sorunu olacağı bilgisi verildi. Tesadüfe bakarmısınız, daha geçtiğimiz ay seçim dönemi kullanılan ve herhangi bir güvenlik ve teknik sorunu bulunmayan spor salonu, her nedense tam bizim etkinliğimiz öncesi, bir anda alt yapısı çökerek; çatı, elektrik, klima ve havalandırma sisteminden kaynaklı acil 'güvenlik sorunu' ortaya çıkıyor" ifadelerine yer verildi.

Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

DEDEF'in açıklamasında ayrıca, "Tüm yasak ve engellemelere inat etkinliğimizi ileri bir tarihte mutlaka yapacağız. Etkinliğin yeni adresini ve tarihini belirlendikten sonra, kısa süre içinde başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm halkımıza ve kamuoyuna duyurusunu yapacağız. Herkes bilsin ki; 25 yıldır mücadele ile ilmek ilmek ördüğümüz ve 25. yılımızı kutlayacağımız bugünlerde, geçmişten bugüne direnmeye, sözümüzü söylemeye, Dersimin sorunlarını dile getirmeye ve dayanışmaya devam edeceğiz. Baskılar bizi yıldıramaz!" denildi.

Kaynak: BirGün