MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sonrasında gazetecilerle bir araya geldi. Bahçeli, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı ve 28 Şubat Davası'nda tahliye edilen emekli komutan Çetin Doğan'ın cezaevi çıkışında yaptığı açıklamalara ilişkin sert ifadeler kullandı.

"Ben Olsam İçeri Alırdım"

Bahçeli, 28 Şubat davası hükümlüsü emekli komutanların tahliyesiyle ilgili bir soruya cevap verirken, Çetin Doğan'ın "Af söz konusu değil. Doğrudan doğruya anayasal görevin Cumhurbaşkanı tarafından net olarak yerine getirilmesidir" açıklamasına tepki gösterdi. Bahçeli, "Cezaevinden çıkan Çetin Doğan’ın konuşması bana göre uygun olmamıştır. Ben cezaevi müdürü olmuş olsaydım aftan yararlananların listesine bakar, 'Çetin Doğan, sen orada yoksun' diye geri içeri alırdım," dedi.

Cumhurbaşkanı'nın İnsani Yaklaşımı

MHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Şubat hükümlülerini tahliye etme kararını ise insani bir yaklaşım olarak değerlendirdi. Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımız anayasal hakkını kullanarak hepsinin tahliyesine karar vermiştir. Bu adımı anlamak ve takdir etmek gerekir. 80 yaş üstü grubunun artık cezaevinde hayatlarını devam ettiremeyecek durumda olduğunu anlayışla karşılayıp, cezaevinden çıkmalarına vesile olmuştur," ifadelerini kullandı.

"Bu Bir Aftır Demek Yakışık Almaz"

Bahçeli, tahliye kararının af olarak nitelendirilmesinin doğru olmadığını belirterek, "Bu bir aftır demek yakışık almaz. Atılan bu adım Türkiye'de normalleşme sürecinin bir parçası olarak görülmeli ve takdir edilmelidir," dedi.

Çetin Doğan'ın Tahliye Sonrası Açıklamaları

Çetin Doğan, tahliye sonrası yaptığı açıklamada, "Son 15 yılımın yarısını hapishanede, yarısını da hakkımda açılan davalarla uğraşarak geçirdim. Türkiye'de adalet yerine oturmadıkça hiçbir kurum düzelmez. Televizyonlarda bir aftan bahsediliyor; af değil. Doğrudan anayasal bir görevi doğrudan Cumhurbaşkanı'nın geç olarak yerine getirmesidir," demişti.

Toplantıda Başka Konular da Ele Alındı

Sinan Ateş davasında 10 sanık tahliye edildi Sinan Ateş davasında 10 sanık tahliye edildi

MHP lideri Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile TBMM’de yaptığı görüşme hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, "Cumhuriyet Halk Partisi’ne yeni bir renk kattı ama bu renk güneşin batışı sırasındaki 7 renge bürünürse tehlike," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Karagümrük futbol takımının Süper Lig’de kalması gerektiğini vurguladı.

Başörtüsü Meselesi ve Siyasi Partiler

Bahçeli, başörtüsü meselesinin Türkiye’de çözüldüğünü ve bunu gündemde tutmanın toplumu karıştırmak için yapıldığını belirtti. Ayrıca, mevcut siyasi partilerin güçlendirilmesi gerektiğini, fazla sayıda siyasi partiye ihtiyaç olmadığını söyledi.

Toplantının ardından Bahçeli, basın mensuplarıyla Hande Mehan’ın "Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın" şarkısını dinledi.

Kaynak: Cumhuriyet