Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, "İsrail savaş uçaklarıyla ölüm saçmıştır. Netanyahu yani 'Caniyahu' başta olmak üzere İsrail yönetimini tüm öfkemle lanetliyorum," dedi. Türkiye'nin İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı hakkında yakalama kararı çıkarmasını talep eden Bahçeli, İslam ülkelerinin de harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

"Esad ile İşbirliği" Çağrısı

Bahçeli, Türkiye'nin Suriye yönetimi ile işbirliği yaparak terörle mücadelede eşgüdümlü askeri operasyonlar gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi. "Türkiye Suriye yönetimi ile karşılıklı el ele vererek işbirliği köprüsü inşa etmeli. Bölücü terör örgütünün kaynağında askeri operasyonlarla kökü kurutulmalıdır," dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, SHP'yi yeniden kurdurduğu iddialarını yanıtladı Kemal Kılıçdaroğlu, SHP'yi yeniden kurdurduğu iddialarını yanıtladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Roma seyahatini eleştiren Bahçeli, "Ballı börekli Roma seyahatinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının müsriflikten bahsetmesine kimse inanmayacaktır. Belediye bütçesini savuruyorlar, müsriflik yapıyorlar," ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'e 'Yumuşama' Resti

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in 'normalleşme' çağrılarına da yanıt veren Bahçeli, "Türkiye'de anormal bir şey yoktur. Özgür Bey'e adam gibi duruş sergilemesini tavsiye ediyorum. Saçma sapan sorularla, abuk sabuk iddialarla bizim geri adım atacağımızı düşünüyorsa yanılıyor," dedi. Bahçeli, muhalefet partilerinin milli ve ahlaki normlara uyması gerektiğini vurguladı.

Bahçeli, Filistin davasına destek vermek için İslam ülkelerinin birlik olması gerektiğini belirtti. Ayrıca ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde kurduğu oyunlara karşı Türkiye'nin Suriye yönetimi ile işbirliği yaparak askeri operasyonlar düzenlemesi gerektiğini yineledi. "ABD'nin terörizmi politik enstrüman olarak kullanması rezalettir," dedi.

MHP lideri ayrıca FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini belirterek, ABD'nin terör örgütü PKK/PYD ile bağını koparması gerektiğini ifade etti.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkan diğer başlıklar arasında İstanbul'un kötü yönetildiği ve fetih mirasının çarçur edildiği eleştirileri yer aldı. "İstanbul bizim 571 yıllık davamızdır," dedi.

Kaynak: Cumhuriyet