MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te düzenlediği grup toplantısında çeşitli konulara değindi ve özellikle 2 bin 380 gündür tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın durumuna dikkat çekti. Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Hayatlarında tek bir fabrikaya girmeyenlerin dahi vicdanı tutsaktır. 1 Mayıs'ta Türk polisine düşmanca saldırıldı. Polise saldıranlar Haçlı kalıntısıdır. Emek ve Dayanışma Günü ülkenin her yerinde kutlanabilir. Peki Taksim ısrarı niye? Polislerimiz asıl emekçidir. Bunu görmeyenler zalimdir zillettir.

Türkiye'nin İsrail'in Gazze'deki soykırım ile ilgili davaya müdahil olması önemli bir adımdır. 35 bin masumun dökülen kanı Netanyahu'yu inşallah boğacaktır. Netanyahu için hesap günü yakındır. İsrail ile ticaretin durdurulması da yerinde bir karardır.

Batı'nın insanlık değerlerine cephe aldığı gerçektir. İşlerine gelince insan hakları bilirkişiliği yapan ülkelerin işlerine gelmediği zaman hak ve hukuk tanımamaları ikiyüzlülüktür. Bizim bu çifte standartçı ahlaksızlığa karnımız toktur.

Kahire'deki ateşkes görüşmesinin çıkmaza girmesi çok tehlikelidir. Netanyahu'nun ateşkese yanaşmaması da bir insanlık sorunudur. Netanyahu müzakere sürecini dinamitliyor.

Karamollaoğlu'ndan Hacı Sülük Affına Sert Tepki Karamollaoğlu'ndan Hacı Sülük Affına Sert Tepki

Kutuplaşmak yerine kucaklaşmaz lazımdır. Ülkenin temel meselelerine kafa yormak bizim de arzu ve amacımızdır. Siyasette köprü kurmak yerine duvar inşa edersek yanlış düşeceğimizi bilmek de yarar vardır.

Kimse mahkemeye talimat veremez. Yargı yetkisini kullanan bağımsız mahkemelerdir. Mahkeme kararları değiştirilemez. Gezi Parkı davasında hüküm alan Osman Kavala'nın serbest kalması yeniden yargılanması kamçılanıyor. Neymiş CHP Genel Başkanına Avrupa Parlamentosu'nda ''Saati soruyorsun sen önce Kavala'yı çıkar diyorlar'' mış.

Sayın Özel'in ve yanındakilerin kolunda saat yok mudur? Özel'in saati sormak yerine PKK'ya ve FETÖ'ye verilen destekleri muhataplarının yüzlerine vurması gerekmez miydi? Türkiye hukuk devletidir demesi taşıdığı sorumluluğa uygun düşmez miydi? Sayın Özel saati merak ederse bana sorabilir köstekli saatimi açar kendisi ile açık açık paylaşırım.

(Sinan Ateş cinayeti) Mahkeme tarafından kabul edilip yargılama süreci derhal başlatılmalıdır. Kimin elinde hangi bilgi ve belge varsa mahkemeye sunulmalıdır."

Kaynak: KARAR