İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi inşaat işçileri, iki aydır alamadıkları maaşları ve hakları için üç gün önce iş bırakma eylemi başlattı. İşçiler, patronlarının bayramdan sonra ödeme yapılacağını söylediğini ancak bu sözün tutulmadığını belirtti.

130 İşçi Mağdur

Dilan Polat ve Sıla Doğu adli kontrol şartıyla hakimliğe sevk edildi Dilan Polat ve Sıla Doğu adli kontrol şartıyla hakimliğe sevk edildi

Yaklaşık 130 işçi, bayram öncesi mağdur olduklarını ve haklarını almak için eylem başlattıklarını ifade etti. İşçiler, patronlarının şikayeti üzerine polisin gaz ve plastik mermi kullanarak müdahale ettiğini belirtti. İşçilerden biri, “Önümüz bayram, 130 kişiye yakın işçi mağdur. Verilmeyen haklarımız için başlattığımız iş bırakma eylemine patronun şikayeti üzerine polisin gaz ve plastik mermiyle müdahalede bulundu. 10 işçi arkadaşımız yaralandı, 3 arkadaşımız ise gözaltına alındı. Biz hakkımızı almadan hiçbir yere gitmeyeceğiz. Bu meydana idam sehpası da kursanız gitmeyecek, tek adım geri atmayacağız” dedi.

"Direne Direne Kazanacağız"

İşçiler, müdahalenin ardından “Direne direne kazanacağız” sloganları atarak eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. İYİ-SEN tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"Malatya Bakırcılar Çarşısı Emlak Konut şantiyesinde Leda Grup bünyesinde çalışan sendikamız üyesi inşaat işçisi arkadaşlarımızın verilmeyen hakları için başlattığımız iş bırakma eylemine patronun şikayeti üzerine polis müdahalesi başladı. Şantiye içinde sıkılan biber gazı ve plastik mermi nedeniyle 10 işçi arkadaşımız yaralandı. Haklarımız verilmeden tek adım geri atmayacağız. Baskılar bizi yıldıramaz."

Kaynak: BirGün