Niğde'de Minibüs ile Hafif Ticari Aracın Çarpışması Sonucu 1 Ölü 2 Yaralı Niğde'de Minibüs ile Hafif Ticari Aracın Çarpışması Sonucu 1 Ölü 2 Yaralı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'a yaptığı karşı saldırı sonrasında bir kez daha itidal çağrısında bulundu. Açıklamada, gerilimin İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliği'ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başladığına vurgu yapıldı. Bakanlık, bu gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riskine dikkat çekerek tüm tarafları daha büyük bir çatışmadan kaçınmaya çağırdı.

Açıklamada uluslararası toplumun önceliğinin Gazze'deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurulması olduğu belirtildi.

İran devlet televizyonu, İsfahan eyaletindeki İran Hava Kuvvetleri Üssü'nde patlama seslerinin duyulduğunu aktarmış, Amerikan medyası ise İsrail'in İran'a yönelik bir saldırı gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Suriye haber ajansı SANA ise İsrail'in Suriye'nin güney sınırlarında Esed rejimi ordusunun hava savunma sistemlerinin bulunduğu noktalara roket saldırısı düzenlediğini bildirmişti.

Kaynak: karar