Disney, 'Karayip Korsanları'nın yeni kahramanı olarak Austin Butler'ı istiyor Disney, 'Karayip Korsanları'nın yeni kahramanı olarak Austin Butler'ı istiyor

Disney ve Pixar filmi Coco'nun ana karakterini seslendiren Meksikalı oyuncu Ana Ofelia Murguía, 90 yaşında hayatını kaybetti.

Ölümü Meksika Ulusal Güzel Sanatlar ve Edebiyat Enstitüsü tarafından sosyal medyada "derin bir üzüntüyle" duyuruldu ve "Murguía'nın sanatsal kariyerinin Meksika'nın sahne sanatları açısından hayati öneme sahip olduğu" belirtildi. Enstitü, "Ailesine ve arkadaşlarına en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyor ve onu üzüntüyle kucaklıyoruz" diye ekledi.

İKİ AKADEMİ ÖDÜLÜ SAHİBİ
T24'e göre 1933 yılında Mexico City'de doğan Murguía, Meksika'daki tatili sırasında ölüler diyarına giden ve bir aile sırrını açığa çıkaran genç bir adamı konu alan 2017 yapımı filmde yaşlı Mama Coco'yu seslendirmişti. Coco, Murguía'nın filmin sonunda Coco'nun yeğeni Miguel ile düet olarak söylediği "Recuérdame" şarkısıyla En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Orijinal Şarkı dahil olmak üzere iki Akademi Ödülü kazandı.

Murguía, Oscar ödüllü animasyon filmindeki rolünden önce Meksika'da iyi tanınıyordu ve yetmiş yıl boyunca 100'den fazla sahne, film ve televizyon yapımında yer aldı. Meksika'daki Ulusal Tiyatro Sanatları Okulu'nda oyunculuk eğitimi aldı. İlk rolü 1954 yapımı komedi filmi Trial By Fire'dı ve beyazperdedeki ilk rolü ise 1964 yapımı Transit filmiydi.

La Reina de la Noche de dahil olmak üzere, 1979, 1986 ve 1996 Meksika'nın en iyi oyunculuk ödülleri olan Ariel Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Meksika'dan ayrıldıktan sonra hayatına yeniden başlayan bir kabare sanatçısını konu alıyor. .

ALTIN ARİEL ÖDÜLÜ KAZANMIŞTI

Murguía, 2011 yılında Meksika film endüstrisindeki önemli isimleri ödüllendiren Ariel de Oro Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü kazandı. Ülkenin film endüstrisinin 1940'larda ve 1950'lerde geliştiği Meksika sinemasının altın çağının hayatta kalan son yıldızlarından biriydi. Son rolü, Meksikalı pop şarkıcısı hakkında kurgusal bir biyografi olan 2018 televizyon dizisi José José: El Príncipe de la Canción'daydı.

Nisan ayında, sektöre yaptığı katkılardan dolayı Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nden Cátedra Bergman Madalyası'nı (Ingmar Bergman başkanlık madalyası) kabul eden Murguía, izleyicilere şunları söyledi: "Oyunculuk hayatımın tutkusuydu, hiçbir zaman ödüller için çalışmadım. . Tesadüfen bulduğum bu işi her zaman sevdim. Mutluyum. "Kendimi çok şanslı bir kadın olarak görüyorum."

Kaynak: KARAR