ktidara yakınlığıyla bilinen Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen'in, "Diyanet Çalışanlarının Sorunları, Beklentileri, Din-Diyanet Algıları Araştırması" raporu çarpıcı sonuçlar içeriyor. Rapora göre, başkanlık personelinin yüzde 80'i Diyanet'te torpil ve kayırmacılık olduğunu ifade ediyor.

Ankette toplam 6 bin 406 Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin katıldığı belirtiliyor.

"Diyanet Çalışanlarının Sorunları" başlığı altında raporlanan ankete göre, personelin yüzde 68'i Diyanet'i Türkiye'de İslam Dini'ne ilişkin en etkin ve saygın kurum olarak görürken, yalnızca yüzde 7'si Diyanet'te torpil, iltimas ve kayırmacılık olmadığını düşünüyor. Kararsız kalanların oranı ise yüzde 13 olarak raporlanmış.

Ankete katılan Diyanet çalışanlarının önemli bir kısmı, seçme hakkı olsa başka devlet memurluğuna geçmek istediğini belirtiyor.

Raporun dikkat çeken bir diğer tespiti ise, çalışanların yüzde 45'inin yıllık izinlerini kullanamadığını iddia etmesi. İzinlerini kullanamayanların büyük bir kısmı ise, yöneticilerin izin kullandırmada zorluk çıkardığını dile getiriyor.

Ankete katılanların yüzde 44,9'u Türkiye'deki ekonomik durumunun son 10 yılda kötüleştiğini belirtirken, yüzde 85'i dini duyarlılıkların son beş yılda azaldığını ifade ediyor.

Erzurum'da Trafik Kazası: 3 ölü, 2 yaralı! Erzurum'da Trafik Kazası: 3 ölü, 2 yaralı!

Diğer taraftan, raporda Cemevlerinin ibadethane olup olmadığına ilişkin soruya katılımcıların yüzde 60,1'i "hayır" cevabı verirken, adalet konusunda memnuniyetsizlik oranı yüzde 38,4 olarak raporlanmış.

Eğitim hizmetlerinden memnun olmayanların oranı ise yüzde 18 olarak belirlenmiş. (Cumhuriyet)

Editör: DS Haber