Pendik Uluçınar Cami İmamı Halil Konakçı’nın bir konuşmasında kullandığı “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Fransız kafirinin yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” gibi ifadeleri tepki gördü..

Diyanet İşleri Başkanlığı ise sosyal medyadaki paylaşımlarına ilişkin İmam Halil Konakçı hakkında inceleme başlattı. Edinilen bilgiye göre, Başkanlık tarafından, son günlerde sosyal medyadaki bazı paylaşımları nedeniyle din görevlisi Halil Konakçı hakkında inceleme başlatılacak.

HATAY İLE İLGİLİ TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Konakçı sosyal medyada gündem olan konuşmasında şunları söylemişti:

‘‘Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar.’’

İYİ PARTİ DİYANET'LE TEMASA GEÇTİ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Pendik Uluçınar Cami İmamı Halil Konakçı’nın tepki çeken sözlerine ilişkin, “Bu hadsiz açıklamalar sebebiyle sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız adına DİB Ali Erbaş’ı aradım, kendisi yurtdışında olduğu için Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ile görüşme gerçekleştirdik. Söz konusu şahısla ilgili ‘neden bir işlem yapılmadığını’ sorduk ve Genel Başkanımızın hassasiyetini açıkça kendilerine ilettik. Ardından bu provokatör şahısla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını tarafımıza bildirdiler. Bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklamasını yaptı.

ÜMİT ÖZDAĞ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise sosyal medyada yayınlanan bir videoda Hatay nüfusunun çoğunluğunun Arap olduğu söyleyen imam Halil Konakçı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.(karar)

MEB, Twitter'dan Müfredat Eleştirilerine Karşı Kampanya Başlattı MEB, Twitter'dan Müfredat Eleştirilerine Karşı Kampanya Başlattı

Editör: Haber Merkezi