Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Kepez kırsal Mahallesi'nde cami imamı olarak görev yapan Hasan Saklanan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyonla Ürdün'e gitti. Ancak Ürdün'den Filistin'e geçerken Kudüs'te yaşanan bir olayda İsrail polisine bıçakla saldırdıktan sonra polis tarafından vurularak öldürüldü.

Alper Gezeravcı: Ay'a Ulaşma Planlarımız Var Alper Gezeravcı: Ay'a Ulaşma Planlarımız Var

Hasan Saklanan'ın Şanlıurfa'da cami imamı olarak görev yaptığı, Diyanet'in organizasyonuyla Ürdün'e gittiği ve Filistin'e geçtiği belirlendi. Ancak Mescid-i Aksa'ya giremeyince İsrail polisini yanında taşıdığı bıçakla yaraladı. Polisi bıçaklayan imam, başka bir polis tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Olayın ardından Şanlıurfa'da acı haberi alan Hasan Saklanan'ın eşi Fatma Saklanan gözyaşlarına boğuldu. Acılı kadını, komşuları teselli etmeye çalışırken, çocukları ise annelerine sarılarak olayın şokuyla neye uğradıklarını şaşırdı.

Mahalle sakinleri, Saklanan'ın sakin ve saygın bir kişiliğe sahip olduğunu ve böyle bir olaya karışmasının şaşırtıcı olduğunu belirtirken, aynı zamanda İsrail'in Filistinlilere yönelik baskılarına duyarlı bir kişi olduğunu ifade ettiler.

Kaynak: Son Dakika