İstanbul'da bugün bu yollar trafiğe kapatılacak: İşte alternatif güzergahlar İstanbul'da bugün bu yollar trafiğe kapatılacak: İşte alternatif güzergahlar

Diyanet İşleri Başkanlığı, şarkıcı Volkan Konak'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Volkan Konak'ın Başkan Ali Erbaş ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik hakaret içeren ifadelerde bulunduğu belirtilerek, bu durumun toplumsal huzuru bozmaya yönelik olduğu ve hukuki çerçevede değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu

Diyanet İşleri Başkanlığı, şarkıcı Volkan Konak'ın açıklamalarının ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını, hakaret içerdiğini ve toplumsal barışı tehdit ettiğini savunarak, hukuki süreçle birlikte gerekli cezai takibatın yapılmasını talep etti. Suç duyurusunda, Volkan Konak'ın ifadelerinin İslam dinini aşağılayıcı ve tahrik edici nitelikte olduğu vurgulandı.

Ardından tekrar bir paylaşım yapan Volkan Konak Paylaşımında şöyle dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu

Konak'ın açıklamalarının "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ettiği, "hor görüp aşağılamaya" yönelik olduğu ifade edilen suç duyurusunda, kamu düzenini tehdit eden bu tür ifadelerin cezai müeyyidelerle karşılanması gerektiği belirtildi. 

Kaynak: son dakika