Diyarbakır Valiliği, kent genelinde 3-7 Haziran tarihleri arasında 4 gün süreyle eylem yasağı getirdiğini duyurdu. Bu karar, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine Vali Ali Çelik’in başkan vekili olarak atanmasının ardından alındı.

Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

Valilikten yapılan açıklamada, “03.06.2024 günü Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılarak Hakkari Valisi Ali Çelik’in Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak atanması sonrası terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal gruplar tarafından sözde protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde yasa dışı eylem ve etkinlikler gerçekleştirme çabası içerisinde olabilecekleri, bu eylem ve etkinlikler nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği ve toplumsal çatışma çıkarılmak istenebileceği değerlendirilmektedir." denildi.

Açıklamada, 3 Haziran günü saat 14.15'ten 7 Haziran 2024 günü saat 14.14'e kadar geçerli olacak yasak kapsamında, açık alanlarda toplanma, yürüyüş, nöbet, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve pankart asma gibi her türlü eylem ve etkinliğin yasaklandığı belirtildi.

Yasak, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’nci ve 19’uncu maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C maddeleri gereğince uygulanacak. İl dışından eyleme katılmak amacıyla gelen şahıs ve araçların da Diyarbakır sınırlarına girişi engellenecek

Kaynak: DHA