İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı İzmir’de cübbeli biri kadınlara 'cehennemde yanacaksınız' diye bağırdı

Petrol Boru Hatları A.Ş. (BOTAŞ), Nisan ayından itibaren konut ve sanayi abonelerinin kullandığı doğal gaz ile elektrik üretimi amaçlı gazın satış oranlarında değişiklik yapılmayacağını duyurdu.

BOTAŞ resmi internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, konut ve sanayi abonelerine yönelik tarife ile nisan ayında yürürlüğe girecek elektrik üretim tarifesi sabit kaldı.

KONUT TARİFESİ 4 BİN 80 LİRA

Sonuç olarak BOTAŞ'ın yerli tüketicilere yönelik dağıtım şirketlerinden alacağı satış fiyatı 1.000 metreküp doğalgaz başına 4,80 lira olarak belirlendi.

Sanayi abonelerine yönelik tarife 1. etap için 1.000 metreküp doğalgaz başına 8.549 lira, 2. etap için ise 11.374 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim tarifesinde 1.000 metreküp doğalgazın fiyatı 12.000 lira olarak açıklandı.

Açıklamada doğalgaz fiyatlarının aylık olarak hesaplandığı ve Nisan ayında herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi.

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda ayrıca şu ifadelere yer verildi: ''Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır.''

Kaynak: karar