Maddi sıkıntı çeken ailelerin, günümüzde organ satışının yanı sıra doğmamış bebeklerini de yasadışı yollarla satmaya başladığına dair endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Özellikle internet üzerindeki "evlatlık bebek" sitelerinde yapılan gayrimeşru ilişkiler sonucu bebek satışı, maddi zorluk içindeki ailelerin bir çıkış yolu olarak görülmeye başlandı. Cumhuriyet gazetesi, bu duruma ilişkin bazı ailelerle görüşerek derinlemesine bir haber hazırladı.

Kırıkkale'de bir anne, 55 günlük kız bebeğini bir otomobil satarmış gibi davranarak 100 bin TL karşılığında internet sitesinde ilan verdi. Kimliği ve doğum raporu olmayan ve evlilik dışı doğan bebek için, "Borçlarım var. Hamilelik ve doğum sürecinde çok para harcadım. Aileme yaşadığım zorlukları ve bebeği anlatamadım. Tek şartım 100 bin TL. Bebeği istediğiniz yere getiririm" şeklinde bir açıklama notu bıraktı. Aile, ilanda bebeğin fotoğrafını da paylaştı.

Başka bir anne ise 40 günlük bebeğini ücret karşılığında güvendiği bir kişiye vermeyi düşündüğünü belirtti. Ancak ücretin yüz yüze görüşme ve güven sağlandıktan sonra belirleneceğini not düştü.

Antalya'da ise 23 yaşındaki bir anne, doğumuna 30 gün kala kız bebeğini 110 bin TL'ye internet üzerinden satışa çıkardı. İlanda, bebeğin doktor kontrolleri ve ultrason fotoğrafları da yer aldı. Hamile kadın, bebeği hemen vermek istediğini ifade ederken doğum masraflarının alıcının karşılaması gerektiğini belirtti.

Candan Kardeşler Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu Candan Kardeşler Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

Bazı aileler ise bebek satmanın vicdansızlık olduğunu düşündüklerini yazarak, bedelsiz olarak sahiplenmeye hazır olduklarını belirtip telefon numaralarını bıraktılar.

Bu haberi daha detaylı hale getirmek için internet üzerinden bebek satın alan ailelerle de görüşüldü. İzmir'de bir aile, üniversite öğrencisinden 45 bin TL karşılığında bebek aldıklarını, bir başka aile ise hastane masraflarını ödeyerek bebeği kendileri doğmuş gibi hastaneye kaydettiklerini ifade etti. Başka bir aile ise iki yıl önce Güneydoğu'da iki aylık bir bebeği satın aldıklarını itiraf ett

Kaynak: Cumhuriyet