Doktorların Gazze'de 'sessiz yürüyüşü'

Bursa ve Balıkesir'de doktorlar ve sağlık çalışanları, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi. İbrahim Taş, İsrail'in Filistin'de yıllardır devam eden sistematik işgal ve zulmünün 7 Ekim'den itibaren insan hakları normlarının ve uluslararası hukukun artık soykırımdan başka bir kelimeyle tanımlanamayacak boyutlara ulaştığını söyledi.

Bursa ve Balıkesir'deki hastanelerde çalışan doktorlar ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını "sessiz yürüyüş"le protesto etti.

Bursa'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan doktorlar, Gazze'ye destek için Fevzi Çakmak Caddesi'nden kent meydanına yürüdü.

Beyaz önlük giymiş, Türk ve Filistin bayrakları taşıyan doktorlar "sessiz" bir yürüyüşle İsrail'i protesto etti.

'DOKTORUN ARKASINDA DURUŞ SUNUYORUZ'

Yağmurda yürüyüşün ardından doktorlar adına gazetecilere açıklama yapan İsmail Özbey, İsrail'in saldırılarına tepki göstermeye ve sivillerin, çocukların hayatlarını korumak için tıp mesleğine uygun bir tavır almaya kararlı olduklarını söyledi. kadınların, doktorların. Gazze'deki meslektaşlarımız ve hastalar.

'İLAÇ FİRMALARINI BOYKOTA DAVET EDİYORUZ'


Sessiz yürüyüşün Bursa dahil 20 ilde gerçekleştiğini belirten Özbey, şöyle konuştu:

Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti


“Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyadaki tüm doktorları, sağlık çalışanlarını ve bilinçli insanları harekete geçmeye, ayrıca tüm meslektaşlarımıza yönelik zulme açıkça destek veren ilaç firmalarını boykot etmeye çağırıyoruz. Bunu hafife almayacağız, normalleştirmeyeceğiz, sindirilmesine izin vermeyeceğiz. Hekimler olarak zulme sabırla ve kararlılıkla karşı koyan biz olacağız. Her birinizi sessiz yürüyen kervanımızda ses olmaya, bu onurlu yürüyüşe katılmaya ve zulme karşı durmaya davet ediyoruz."

'SOYKIRIM DIŞINDA HERHANGİ BİR KELİMEYLE AÇIKLANMAZ'

Balıkesir'de Şeyh Lütfullah Camii önünde toplanan doktorlar ve sağlık çalışanları, ellerinde pankartlarla, yağmur altında Kuvayı Milliye Caddesi'nden Ali Hikmet Paşa Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Dr. İbrahim Taş, işgalci İsrail'in Filistin'de yıllardır uyguladığı sistemli işgal ve zulmün soykırım olmasa başka bir kelimeyle anlatılmayacak boyutlara ulaştığını söyledi. .

Taş, Gazze'de sivil, hasta, doktor, çocuk, kadın fark etmeksizin tüm dünyanın gözü önünde büyük bir katliamın sürdüğünü belirterek, şöyle konuştu: "Bu saldırılarda binlerce sivil, kadın ve çocuk vahşice katledildi. İnsan haklarının ve uluslararası hukuk normlarının açık bir şekilde ihlal edildiğini, ayrıca "tıbbi malzeme temini ve sağlık hizmetlerinin sunumunun da engellendiğini, bunun sonucunda kuvözdeki bebeklerin bile ölmesine neden olduğunu" söyledi.(karar)

Editör: Haber Merkezi