Dolar/TL, güne yükselişle başladı ve 32,2450 seviyesinden işlem görüyor. Önceki gün yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü bir önceki kapanışın hemen altında 32,1829'dan tamamladı.

Yeni güne artışla başlayan dolar/TL, saat 10.40'ta önceki kapanışının %0,2 üzerinde 32,2450'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yatay seyirle önceki kapanışın hemen altında 34,8880 ve sterlin/TL %0,1 kayıpla 41,9410'dan satılıyor. Dolar endeksi ise şu sıralarda önceki kapanışının hemen üzerinde, 105 seviyesinde bulunuyor.

ABD'de açıklanan verilerin ekonomik aktivitedeki canlılığı yansıtması ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ilk faiz indirimine yönelik beklentilerin kasım ayına ertelenmesi, risk algısını artırdı. Bugün, yatırımcıların odak noktası yoğun veri gündemi oldu.

BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Değer Kaybetti BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Değer Kaybetti

ABD'de açıklanan makroekonomik göstergeler, ekonomik faaliyetin hızlandığına dair güçlü sinyaller verirken, Fed yetkilileri enflasyonun düşük seyrettiğine dair daha fazla kanıt görmek istediklerini belirtti. İşsizlik maaşı başvurularındaki düşüş ve yeni konut satışlarındaki azalış, ekonomik görünüme ilişkin karmaşık bir resim çizdi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, politika faizinin değişmeden önce enflasyon hedefine yönelik güvenin artması gerektiğini vurguladı. Bu durum, Fed'in faiz indirme olasılıklarını olumsuz etkiledi. Bu gelişmeler sonucunda, para piyasalarında Fed'in ilk faiz indirimine yönelik beklentiler eylül ayına kadar %48'e geriledi.

Yurt içinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini %50'de sabit bıraktı ve mevduat ve KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarını artırdı. Bugün, yurt içinde sakin bir veri gündemi beklenirken, ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri takip edilecek. Teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103 seviyeleri destek, 106 ve 107 seviyeleri ise direnç konumunda bulunuyor.

Kaynak: HABERLER.COM