İBB kreş ücretlerine yüzde 100 zam yaptı! İBB kreş ücretlerine yüzde 100 zam yaptı!

Dolar/TL güne değer kazancıyla başladıktan sonra 30,8890 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL kuru dünkü dalgalı seyrin ardından günü bir önceki kapanışın hemen üzerinde 30,8466 seviyesinde tamamladı.

Dolar/TL güne yükselişle başladıktan sonra saat 10:20 itibarıyla %0,1 yükselişle 30,8890 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yatay olarak 33.3090'dan, sterlin/TL ise önceki kapanışın hemen üzerinde 38.8940'tan satış yaptı.

Dolar endeksi şu anda yatay bir trend izliyor ve 104,3 puanda bulunuyor.

Analistler, geçen hafta açıklanan ABD enflasyon verilerinin beklentileri aşmasının ardından fiyatlamanın zorlaştığını hatırlattı ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklenenden daha geç faiz indirimine başlayacağı yönündeki endişelerin arttığını ifade etti.

Analistler, Fed'in Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yarın açıklanacak son toplantı tutanaklarında bankanın önümüzdeki dönemde izleyeceği yola ilişkin ipuçları arayacaklarını belirterek, Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmelerinin Merkez'de olduğunu söyledi. 

Tutanaklar öncesinde para piyasalarında Fed'in Mart ayında faiz oranını sabit tutacağı kesin olarak değerlendirilirken, Mayıs ayında bankanın faiz oranını değiştirmeme ihtimalinin %65 olduğu tahmin ediliyor. Fed'in %75 olasılıkla Haziran ayında faiz indirimine başlaması bekleniyor.

Analistler, bugün ülkede veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise euro bölgesi ödemeler dengesi ve Amerika öncü endeksine ilişkin verileri takip edeceklerini, dolar endeksinin ise teknik olarak 104 ve 103 puan seviyelerinde olduğunu belirtiyor. 

Kaynak: HABERLER.COM