Ankara'da özel eğitim okulunda down sendromlu öğrenciyi darbeden öğretmen Mücahit Mert Hepgümüş tutuklandı. Olay, 24 Mayıs'ta Kahramankazan ilçesindeki Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda meydana geldi. Öğretmen, Berat Ü.'nün annesi Serap C.'ye telefon ederek oğlunun arkadaşıyla bir sürtüşme yaşadığını ve dudağının kanadığını söyledi.

Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Ancak, Serap C., oğlunun vücudunda morluklar fark edince olayın farklı olduğunu düşündü ve oğlunun "Hoca yaptı" demesi üzerine okula giderek güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Kayıtlarda, öğretmenin Berat Ü.'yü darbettiği, ayaklarıyla üstüne bastığı, yerlerde sürüklediği ve tekme attığı görüldü.

Berat'ın annesi, avukatı Çiğdem Tan aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan öğretmen Hepgümüş, Berat'ı sınıfa götürmek için ikna etmeye çalıştığını iddia etti, ancak mahkeme tarafından tutuklandı. Olay günü nöbetçi olan ve şiddet uygulayan öğretmenin eşi olan Z.H. ise olay anında eşinin yanından geçip gitmişti. Avukat Tan, Z.H. hakkında da ayrıca suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Savcılık, Hepgümüş'ün 'basit yaralama' suçundan cezalandırılması için iddianame hazırladı. Suçun "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı" ve "kamu görevlisi" tarafından işlenmesi nedeniyle cezanın artırılmasını talep etti. Şüpheli öğretmen, 24 Haziran'da hakim karşısına çıkacak

Kaynak: DHA