Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin ardından Dündar Apartmanı'nda yaşanan yıkıcı olayla ilgili duruşma gerçekleşti. Tutuklu müteahhitler İlhami Dündar ve Sercan Erbey ile tutuksuz arsa sahibi Seydo Bozkaya'nın Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ancak, tutuksuz sanık Bozkaya duruşmaya katılmadı.

Mağdur V.K, duruşmada, enkaz altında hayatını kaybeden 3 çocuğunu ve yaralanan eşini belirterek, bina inşaatındaki kusurlar nedeniyle müteahhitlerden şikayetçi olduğunu ifade etti ve sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Erbey ve Dündar'ın cezalandırılmalarını, tutukluluk hallerinin devamını önerirken, tutuksuz sanık Bozkaya'nın beraatini savundu. Sanıkların avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu ileri sürerek tahliyelerini talep etti. Mahkeme, tutuklu sanıkların durumlarının devamına karar vererek duruşmayı 20 Mayıs'a erteledi.

Sokakta Oynayan Çocuklara Köpekler Saldırdı Sokakta Oynayan Çocuklara Köpekler Saldırdı

İddianamede, müteahhitler Sercan Erbey ve İlhami Dündar ile arsa sahibi Seydo Bozkaya hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor

Kaynak: haber global