Dünya Çapında Ünlü Plak Yapımcısı Ahmet Ertegün'ün Eşi Mica Ertegün, 97 Yaşında Aramızdan Ayrıldı

Yılmaz Güney filminin başrol oyuncusu açıklandı Yılmaz Güney filminin başrol oyuncusu açıklandı

Atlantic Records'un kurucusu ve dünya çapında ünlü plak yapımcısı Ahmet Ertegün'ün eşi Mica Ertegün, ABD'deki evinde 97 yaşında hayatını kaybetti.

Ertegün'ün vefatı, Amerikan Türk Cemiyeti Eş Başkanları Suzan Sabancı ve Linda Wachner tarafından yapılan ortak açıklama ile duyuruldu. Açıklamada, "Tanınmış iç mimar, hayırsever, sanat ve beşeri bilimler dünyasının önemli destekçisi Mica Ertegün'ün 2 Aralık 2023 tarihinde 97 yaşında vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ertegün, komünizm sonrası doğduğu Romanya'dan ayrılarak İsviçre, Paris ve Kanada'da yaşadı. 1960'ta Ahmet Ertegün ile evlendikten sonra New York'a yerleşen Ertegün, kendi iç tasarım firması olan MAC II'yi kurarak dünya çapında ünlü projelere imza attı.

Mica Ertegün'ün hayırseverlik alanındaki katkıları da büyük takdir topladı. 2012'de Oxford Üniversitesi'ne 26 milyon sterlinlik görülmemiş bir bağış yaparak Beşeri Bilimler Lisansüstü Burs Programı'nın kurulmasına öncülük etti.

Ertegün, eşi Ahmet Ertegün'ün 2006 yılında vefatının ardından da mücadeleci ruhu ve katkılarıyla anılmaya devam etti. Türk ve dünya kültürüne önemli bir miras bırakan Mica Ertegün, iç mimarlık alanındaki yetenekleri ve hayırseverlik anlayışıyla unutulmaz bir isim olarak hatırlanacak.(karar)

Editör: Haber Merkezi