Katsura'nın, Japon-Fransız tasarımlarını bir araya getirerek gelinlikleriyle tanındığı ve moda endüstrisinde 50 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği bildirildi. Tokyo doğumlu olan ve asıl adı "Yuki Yumi" olan Katsura, Kyoritsu Kadınlar Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Paris'te moda tasarımı eğitimi aldı.

ABD İran'a Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden Yetkililer İçin Taziye Mesajı Yayımladı ABD İran'a Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden Yetkililer İçin Taziye Mesajı Yayımladı

1964 yılında Tokyo'da ilk mağazasını açarak "Japonya'nın ilk gelinlik moda tasarımcısı" unvanını alan Katsura, dantel ve ipek gibi çeşitli kumaşlar kullanarak gelinlikler tasarladı. Ayrıca, bir dönem annesinin işlettiği terzilik okulunda öğretmenlik de yaptı. 1970'lerde, daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için uygun fiyatlı hazır giyim gelinliklerini piyasaya sürdü.

Japonya'da kimononun geleneksel gelinlik tercihi olduğu bir dönemde, Katsura'nın "Batı tarzı" gelinlikleri popülerleştirmesi dikkat çekti. Ayrıca, ülkenin ilk gelinlik defilesini düzenleyerek bu alanda öncü oldu.

1981'de New York'ta düzenlenen bir defilede "balık etekli elbise" modeliyle ödül kazanan Katsura, "Yumi çizgisi" olarak adlandırılan özel bir koleksiyon oluşturdu. Ayrıca, "Hakata-ori" dokuma tekniğiyle özel bir cübbe tasarlayarak dönemin Papa'sı 2. John Paul'e hediye etti.

Ulusal İtalyan Moda Odası'nın ilk Asyalı üyesi olan Katsura, 2003 yılında Paris merkezli "Haute Couture" haftasına katıldı. Aynı zamanda Asya bölgesinde geleneksel gelinlik modasının korunmasına da önem verdiği biliniyor.

2012 yılında, 13 binden fazla inci tanesiyle tasarladığı "en çok inci bulunan gelinlik" modeliyle Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Katsura, son defilesini 2024 yılında Tokyo'da düzenledi.

Kaynak: DÜNYA