İngiltere merkezli TimeOut dergisi her sene yayımladığı “En havalı ilçeler” listesini paylaştı. Dünyanın farklı bölgelerinde son zamanların en ünlü ve en çok merak konusu olan ilçelerini paylaşan dergi, farklı ülkelerden 40 farklı mahalleyi listesine soktu.

Listenin zirvesinde Kolombiya’nın Medellin kentindeki Laureles yer aldı. Laureles’te gece hayatının çok muhteşem olduğu ve çok rahat bir alana sahip olduğu bildirilirken ikinci sırada İrlanda’nın başkenti Dublin’deki Smithfield yer aldı.

En ünlü üçüncü semt olarak da İspanya’nın başkenti Madrid’deki Carabanchel muhiti sıraya girdi. TimeOut dergisi editörleri, “Bir dönem Madrid’in ilerisinde sış tarafına doğru kalan ve çalışanların bulunduğu Carabanchel yeni Soho oldu. Artık her yerde sanat galerileri var” açıklamasını yaptı.

Çorum'da Düğün Konvoyu Trajik Bir Olayla Sona Erdi Çorum'da Düğün Konvoyu Trajik Bir Olayla Sona Erdi

Bebek sahili çok güzel... - Bebek Sahili, İstanbul Resmi - Tripadvisor

'AĞZINIZI AÇIK BIRAKACAK MANZARASI ESAS OLAY'

Listenin 32’nci sırasında ise Türkiye’den bir ilçe yer aldı… İstanbul’dan Bebek, TimeOut dergisine göre en ünlü ilçelerinden biri oldu. Makalede, “Bebek’te görülmesi gereken çok fazla şey var fakat Boğaz’ın ağzınızı açık bırakacak manzarası önemli olay. Sahil şeridi özellikle Güneş batımında çok özel oluyor, o zamanlarda Bebek Parkı’na giderseniz deniz kenarında dinlenen alan sakinlerini görebilirsiniz” açıklaması yapıldı.

Yazıda, “Bebek her zaman bir tatil yeri gibi, her şey yavaş ve sakin ilerliyor. Mahalle sakinleri dondurma alıyor, sakince yürüyüşlerini yapıyor. Bebek sahilinde mükemmel restoran, cafe ve mağazalar buluyor” denildi. Son zamanlarda Bebek’in Taksim Meydanı’ndan çok fazla sayıda turistin ilgisini çektiğine de dikkat çekilirken Bebek’e gideceklerin sabah kahvaltısı yapabileceği ve sanat galerilerini ziyaret edebileceği belirtildi. Bebek’i ziyaret etmek isteyenlerin özellikle bahar aylarını tercih edebileceği kaydedildi.(karar)

Editör: Haber Merkezi