24 Ekim 2023 tarihinde Rusya'da yaşanan olaylar, Kremlin ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlık durumu hakkında tartışmalara neden oldu. Birçok kaynak, Putin'in kalp krizi geçirdiği ve ölüm tehlikesi atlattığı iddialarını ortaya attı. Ancak Kremlin, bu iddiaları reddediyor ve Putin'in sağlık durumunun iyi olduğunu belirtiyor.

Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Putin'in sağlığının iyi olduğunu ve kalp krizi geçirmediğini söyledi. Bu açıklama, özel bir platformdan yayınlanan  haberde yer alan iddiaları yanıtlamak amacıyla geldi. İddialara göre, Putin'in rezidansında gizli servis yetkilileri tarafından bulunduğu ve hızlı bir tıbbi müdahale sonucunda hayata döndüğü belirtiliyordu.

General SVR adlı kaynağa göre, pazar akşamı saat 21.05 sularında rezidansta görev yapan gizli servis yetkilileri, Putin'in odasında düşme sesi duyduktan sonra odaya girdi. Putin'in yere düştüğü ve kasıldığı ifade edildi. Doktorların hızlı müdahalesiyle Putin'in kalbi tekrar çalıştırıldı ve özel bir tıbbi odaya alındı. General SVR, ayrıca Putin'in son zamanlardaki görüşmelerine bir "dublörünün" katıldığını iddia etti.

Ancak Kremlin, bu iddiaları yalanlayarak Putin'in sağlık durumunun stabil olduğunu ve 24 saat boyunca tıbbi gözetim altında tutulduğunu belirtiyor. Putin'in yakın çevresini ciddi şekilde endişelendirdiği iddia edilen bir toplantının yapıldığı da söylentiler arasında. Kremlin Sözcüsü Peskov, dublör kullanıldığı iddiasını ise "saçma" olarak değerlendirdi.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi