Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı kırmızılı kongre üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda Fenerbahçe maçı olaylarıyla ilgili konuştu. Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada silahlı adamlarla geldiğini iddia etti ve Ali Koç hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Özbek'in açıklamalarından bazıları şöyle:

  • "Bu olaylara sebep olan baş ahlaksız, yancıları ve onlara çanak tutan görevliler hakkında gerekli suç duyurularında bulunduk. Ali Koç, yaptıklarının hesabını teker teker senden soracağız. Bu yaptıkların senin yanına kalmayacak."

  • "Bizim için hiçbir seçim bu şampiyonluktan daha değerli değildir. Tek konsantrasyonumuz, takımımızla bu hafta sonu ulaşacağımız 24. şampiyonluğumuz."

  • "Maç biteli 1 saat olmuş, statta olmayan Ali Koç, trafik durdurularak polis eskortuyla stada gelmiş ve stada alınmıştır. Güvenliği sağlaması gereken görevliler, şehir eşkıyalığı yapanların korumalığını yapmıştır."

  • "Boş sahada, yanında silahlı korumalar, 70-80 tane yancısı... Bu işin bir statüsü var. Burası Galatasaray'a ait bir stadyum. Akreditasyon alanına giren kişiler bellidir. Ben dahi belli bir süre giremem. Sen geliyorsun, aynı haneye tecavüz eder gibi. Tek başına da değil. Silahlı korumalar, 80 kişi, stadyum boşalmış. Bu sahte kabadayılık değil de nedir?"

  • "Seçimin artık önemi kalmamıştır. Ya ben seçilirim ya Süheyl Batum seçilir, ikimiz de Galatasaraylıyız. Topyekün mücadele, her şeyin önüne geçmiştir."

  • "Olayın üstüne yetişsem iyi miydi, gidince dönebildim o mu iyiydi... Tartışılır. Şöyle bir manzara düşünün; ben de oradayım, tabii bizim güvenlik görevlilerimizin bir kısmı futbol takımını koruduğu için otobüsle oradan ayrılmış. Biz ne yapmalıyız? Sahalardaki bu olayların önüne geçmek için ne yapmalıyız?"

    Trabzonspor Paul Onuachu için kararını verdi! Trabzonspor Paul Onuachu için kararını verdi!
Kaynak: Sözcü