Model ve sunucu Ebru Şallı'nın eşi olan iş insanı Uğur Akkuş ve yeğeni Emre Akkuş, Orion Jv Havacılık firmasına 480 bin TL bedelli çek verdikleri ancak bu çekin karşılıksız çıkması sebebiyle yargılandıkları davada mahkeme kararını açıkladı.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıkların avukatları katıldı. Mahkeme, sanıkların karşılıksız çek cezasından kurtulmak ve ödeme yapmamak için kamu kurumu niteliğinde olan mahkeme aracılığıyla "ödemeden men yasağı" aldırarak hileli hareketlerle bulunup müştekiyi dolandırdıklarına dair mütalaayı kabul etti.

ugur-akkus-hapis.jpg

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na Yürümek İsteyen 38 Kişi Tutuklandı 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na Yürümek İsteyen 38 Kişi Tutuklandı

Sanıkların avukatları, müvekkillerinin zararı gidermek üzere karşı tarafla uzlaşmaya çalıştıklarını ancak uzlaşmanın gerçekleşmediğini ifade etti. Ayrıca Emre Akkuş'un avukatı, müvekkilinin diğer sanık Uğur Akkuş tarafından dolandırıldığını ve müvekkilinin dolandırma kastının olmadığını savundu.

ugur-akkus-hapis-2.jpg

Mahkeme, her iki sanığı da "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı ve ayrıca her iki sanığa 83 bin 320'şer lira para cezası verdi.

Kaynak: Karar