İzmir'in Seferihisar ilçesinde devam eden EFES-2024 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı kapsamında, yerli ve milli imkanlarla üretilen silah ve savunma sistemlerinin sergilendiği bir Savunma Sanayi Sergisi düzenleniyor.

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen tatbikata dost ve müttefik ülkelerin unsurları da katılıyor. Doğanbey Tatbikat Bölgesi'nde açılan sergide, Türk savunma sanayisinin 48 şirketinin teknolojileri tanıtılıyor.

Sergide, SİHA'lar, insansız savunma araçları, tanksavarlar, hafif silahlar, elektronik harp sistemleri, radar sistemleri gibi çeşitli savunma teknolojileri sergileniyor. Özellikle, Baykar tarafından geliştirilen mini akıllı seyir füzesi Kemankeş-2 ilk kez görücüye çıkıyor.

Kemankeş-2 Projesi, yapay zeka destekli otopilot sistemi ile otonom uçuş yapabilme ve stratejik hedeflere yüksek hassasiyetle müdahale edebilme özelliklerine sahip bulunuyor. Ayrıca, Roketsan bünyesinde üretilen Mini Akıllı Mühimmat (Mam-L ve Mam-T) ve Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi (L-UMTAS) gibi ürünler de sergileniyor.

Sergide, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine giren birçok yerli ürün ve araç da dikkat çekiyor. Bunlar arasında TB3 taarruzi insansız hava aracı, H620 paletli zırhlı araç, Amazon 4x4 çok amaçlı zırhlı araç, Altay ana muharebe tankı, Atak helikopteri için kullanılan yüzde 100 yerli 20 milimetre burun topu, robot köpek gibi ürünler bulunuyor.

Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!

Savunma Sanayi Sergisi, Türk savunma sanayisinin kabiliyetlerini katılımcı ülkelerce sahada görülmesine imkan sağlayarak önemli bir platform oluşturuyor. Sergi, 30 Mayıs'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: cnn türk