Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) biyoloji dersi müfredatına "yaratılış felsefesi" eklemesi tartışmalara yol açtı. Bu değişikliği gündeme getiren isimlerden biri olan MEB Ders Programı Hazırlama Komisyonu üyeleri, bu düzenlemeye karşı çıkarak istifa etme kararı aldıklarını açıkladılar.

Haberde, düzenlemenin arkasındaki etkili ismin, yaratılışı ayet ve hadislerle açıklayan Prof. Dr. Adem Tatlı olduğu belirtiliyor. Konu hakkında Cumhuriyet TV yayınında görüşlerini dile getiren Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ise eğitimde pozitif bilimlerden giderek uzaklaşıldığını ifade etti.

Avukatlardan Ankara'da 'savunma mitingi' Avukatlardan Ankara'da 'savunma mitingi'

Irmak, "Biyoloji dersine komisyonun bilgisi dışında 'yaratılış teorisi' sızdırılmış. 2017’den bu yana Evrim Teorisi büyük oranda müfredattan çıkarıldı. Aslında bu yaratılış teorisinin, şimdi içeriye atıp yargıladıkları Adnan Oktar tarafından üniversite önlerinde propagandası yapılıyordu." şeklinde konuştu. Irmak ayrıca, bu teorinin, Adnan Oktar'ın 2006 yılında yazdığı ve üniversitelerde yaygınlaştırmaya çalıştığı "Yaratılış Atlası" kitabını anımsattı.

"Evrimsiz Biyoloji Olmaz" diyen Irmak, evrim teorisini din karşıtlığı üzerinden yorumlayanları eleştirerek, "Giderek pozitif bilimden uzaklaşıyoruz. Evrim yaratanı reddeden bir ders olarak algılanıyor oysa bilim bununla uğraşmaz." ifadelerini kullandı. Irmak, evrimin biyolojinin merkezinde olduğunu vurgulayarak, doğal seçilim ve adaptasyonun önemine dikkat çekti.

Editör: DS Haber