Kimlik ve sürücü belgelerinde değişiklikler devam ediyor. Randevu alınarak nüfus müdürlükleri aracılığıyla işlemler çok kısa sürede tamamlanır ve yeni kimlik ve ehliyetleriniz kargo yoluyla evinize teslim edilir.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, habere bazı medya kuruluşlarında yayınlanan asılsız açıklamalarla yanıt verdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kimlik belgelerinde değişiklik tarihi bulunmadığını, sürücü belgeleri için son değişiklik tarihinin ise 31 Aralık 2024 olduğunu söyledi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:


Bazı medya kuruluşlarında yer alan "Ehliyet ve kimlik yenileme için son tarih 31 Aralık 2023'tür" şeklindeki açıklama doğru değil, yenilemeyenlere ceza kesilecek."

Belirtilenin aksine kimlik kartları; DNI talebi gönderilene kadar geçerlidir ve DNI'nın DNI ile değiştirilmesi için herhangi bir son tarih yoktur.

Eski ehliyetlerin değiştirilmesi için son tarih 31 Aralık 2023 değil, 31 Aralık 2024 olarak açıklandı.

Gönderi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi

@dmmiletisim

Bakan Mehmet Şimşek: Ekonomi programı çalışıyor, vergi artırımı yapmayacağız Bakan Mehmet Şimşek: Ekonomi programı çalışıyor, vergi artırımı yapmayacağız

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023, yenilemeyenlere ceza kesilecek” iddiası doğru değildir. İddia edilenin aksine nüfus cüzdanları; kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için belirlenen son tarih ise 31 Aralık 2023 değil 31 Aralık 2024 olarak açıklanmıştır. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili merak edilen tüm bilgilere “Sıkça Sorulan Sorular” kısmında yer verilmiştir.⬇️

Resim

Kaynak: cumhuriyet